Hur man hjälper barn med hemläxa?

Hur föräldrar hjälper sina barn med läxor är viktigt.

”Slutför inte ditt barns uppdrag för dem. Be dem att tänka kritiskt på hur de kan lösa sina problem, säger Hem o skola. En organisation som främjar förbättring av skolan. ”Gärna uttrycka begrepp som de kanske har lärt dig nyligen i skolan. Men uppmuntra även dina barn att slå upp information i sina läroböcker eller lösa ett problem själva.”

Hjälp med läxorAnvänd ett läxavtal

En liten yttre motivation kan hjälpa barnen att uppskatta de långsiktiga fördelarna med att slutföra läxor. Och det är här ett läxa-kontrakt kan hjälpa till. I det här avtalet mellan barn och föräldrar är det klart vad som förväntas av barn. Liksom eventuella belöningar de kan få.

När föräldrahjälp med läxan är användbar

Det finns fortfarande fördelar för barn vars föräldrar tillhandahåller läxhjälp. ”Det kan till exempel ge möjligheter till föräldrar att se vad deras barn lär sig i skolan. Och hjälpa familjer att kommunicera med sina barn och skolpersonal”, enligt utbildningsdepartementet. Föräldrar kan också ställa in en ordinarie tid och plats för uppdrag. Begränsa distraktioner, intressera sig för vad deras barn lär sig och tillhandahålla resurser och förnödenheter.

Föräldrar kan och bör vara inblandade i sina barns lärande hemma; Detta inkluderar att vara inblandad i läxor när de har tid. När jag tittar över mina barns axlar och ser ett fel på deras läxor. Ber jag dem att göra problemet igen. Om allt är korrekt väljer jag ett problem och ber dem att berätta för mig hur de fick svaret.

Om en fråga är tom, så drar jag upp en stol och vi pratar om det. En användbar konversationsstart är: ”Berätta vad du än så länge vet om detta problem”. Om det är ett ordproblem, kan vi göra det. Om det är en beräkning, kan vi värma upp med en enklare version av problemet.

Skapa en produktiv läxamiljö

Att skapa ett läxläge för ditt barn betyder inte att du behöver ägna ett rum till läxan. Det viktigaste är att området är fritt från distraktioner, som TV: n.

Samla upp de saker som behövs för läxor – papper, pennor, miniräknare, linjaler, protractors, kompass osv. Och håll dem ihop. Letar du efter tillbehör är en klassisk läxa undvikande teknik.

Vissa läsare kan ha sett online artiklar. Som tyder på att mitt råd till föräldrar inte är att hjälpa sina barn med matte läxor. Ingenting kan vara längre från min tro. Hem kan och bör vara en plats där barnen stärker sina färdigheter och lär sig att njuta av matematik.

Jag har inte alltid så mycket tid eller energi att delta i mina barns lärande. Som jag skulle vilja, men jag anser det som en av många viktiga jobb som jag har som förälder. Jag hoppas att några av de idéer jag har lämnat här kommer att vara till hjälp även för andra föräldrar.

Föräldrar kan också hjälpa hemma med färdighetsbyggande och flytande övning-saker som att memorera grundläggande mattefakta. När det gäller färdigheter är övning nödvändig. Det hjälper eleverna att få någon att blinka på korten eller göra beräkningar till dem. Jag har gjort flashcards som vi använder hemma, och mina barn använder ibland digitala appar som Math Drills.

Hyr hemhjälp

LäxorOch det kan vara en anledning att hitta en annan läxhjälp. Vissa barn kan bara lära sig bättre från någon annan. Vissa barn kanske behöver ämnesspecifik hjälp. Det här kan innebära att man anställer någon från en specialiserad handledare. Till en ansvarig tonåring för att hjälpa till med läxan. Eller en förälder kanske vill överväga att anmäla barn i ett efterskolans program som innehåller läxhjälp.

Annan forskning tyder på att barn spenderar mer tid på sina läxor när de får hjälp från sina föräldrar. Särskilt när det gäller matematik och samhällsstudier. Dessutom kompletterar barn konsekvent sina läxor när deras föräldrar är involverade i sin utbildning.

Använda hemläsningsbloggar, föräldraportaler, skolwebbplatser
Det här är stora källor till information om läxor och allmän kommunikation mellan hem och skola.

Lämna ett svar