Proteintillskott bra eller dåligt?

Proteintillskott, värdelös eller farligt på något sätt?

ProteinblandningDe flesta människor intagande av den mängd protein som behövs, men kroppsdyrkan har stimulerat okontrollerad konsumtion av kosttillskott.

Musklerna består av fibrer, bland vilka är snabb eller vit (egna sprinters, styrketrädare) och långsam eller röd (typiska för uthållighetsutövare). Kreatin lagras i vita fibrer. Så att idrottare som får ett större antal snabba fibrer kommer att dra nytta av denna typ av kosttillskott.

Kreatintillägg

Kreatin är en organisk syra härledd från aminosyror som finns i form av molekyler inom organismen hos vissa levande organismer. Bland vilka är människor. Denna molekyl producerar energi mycket snabbt och ger de andra cellerna tillräcklig energi för att fungera korrekt. Inom organismen finns det konkret i mager massan, det vill säga i musklerna. Som en effekt ger den ökad styrka, förmåga att motstå större intensitet och motstånd. Som negativ Efecto vätske retiene intracellulär nivå.

Whey Protein

De är vassleproteiner, som är snabba och lätta att smälta. De har också flera typer av väsentliga och grenade aminosyror, även kända som BCAA. Vilka hjälper oss att få muskelmassa.

Whey ProteinMen problemet uppstår ofta när människor kommer upp med tanken att komplettera utan att ha minsta kunskap. Äventyra sin hälsa eller helt enkelt missbruka produkterna. Denna idé upprepas kontinuerligt, men verkar fortfarande inte vara tydlig. Och är att kosttillskott är en ”tillsats” till kosten, ett tryck för att uppnå varje enskild matens mål.

Kaseinproteiner

De är proteinerna som har mellan 75% och 80% av de proteiner som mjölken bär. Dessa proteiner absorberas mycket långsammare än vassleproteiner. De rekommenderas att ta in perioder där vi kan spendera flera timmar i rad utan att äta, såsom före sängen. Vilket är den mest använda för denna typ av protein.

Som tillägg kan du hitta olika typer av proteiner: mjölk (det vanligaste vassleproteinet), ägg, soja, ko, ärter … Alla typer av proteiner uppfyller olika mål och egenskaper hos varje person. Till exempel kommer en vegan att välja proteiner av vegetabiliskt ursprung, en laktosintolerant låg mjölkprotein i laktos eller ägg etc. Vilka är dyrare eftersom de har större absorptionslöshet; Hydrolyserad, vilken separeras i ett större antal peptider, vilket underlättar ytterligare absorption. De senare två kan vara giltiga för laktosintolerant.

Proteinblandningar

De är proteiner blandade av olika typer av proteiner såsom vassle, kasein eller ägg. De är proteiner i del av långsam absorption och också snabb med alla fördelar. Som kan leda oss i vår träning och matsmältning. De är vanligtvis ganska billiga och av god kvalitet. De är också proteiner som kan bära andra typer av tillsatser, såsom BCAA, kreatin, kalcium eller till och med kväveoxid.

Om du skulle kunna skapa ett optimalt ögonblick. Skulle vara stunder före fysisk aktivitet eller strax efter det finns det även de som delar dosen. När det gäller mängden som ska tas i laddningsfasen mellan 0,25-0,35 gram kreatin per kilo av individen. Och i underhållsfas 0,07 per kilo vikt. Du kan hitta olika typer av kreatin, men här talar bara om kreatinmonohydrat. Eftersom det är det vanligaste, billigare och mer vetenskapligt kontrasterat.

Äggproteiner

De är proteiner av mycket hög kvalitet, eftersom de kommer från ägget. Känt för sin höga kvalitet i proteiner inom fitnessens värld. Äggprotein är mycket rik på essentiella aminosyror, oumbärlig för att skapa magert muskel. Personer som är allergiska mot mjölk eller laktos rekommenderas.

Milkshake och energidrycker, spannmålsprodukter och berikade kex … Apotek, specialbutiker och dietbutiker har på hyllorna ett växande utbud av proteintillskott, resultatet av ett mode som inte slutar växa. Vad de inte vet är att i de flesta fall är allt de gör är att kasta bort pengar. Detta, i bästa fall i värsta fall skadar deras hälsa.

Mjölkproteiner eller mjölkproteiner

De är proteinpulver, där de är 80% kasein och resterande 20% är vassleprotein. De har fördelarna med mjölkprotein men utan deras fetter.

Studier hittills har inte kunnat bevisa enbart att ökad mängd proteinintag överskattas till en ökning i muskelmassa. En gång övervinnas, inte resten assimileras som vi tror. Denna gräns ges av olika faktorer, från typ av protein till kroppsmassa, till antalet måltider som görs per dag. I vilket fall är kroppen väldigt noga med proteiner. Det kan inte leva utan, men det tycker inte om att ackumulera dem.

Proteiner extraherade från soja

Sojaproteiner som namnet antyder är proteiner extraherade från soja. Därför är de helt av vegetabiliskt ursprung och inte djur som de andra typerna av proteiner. Dessa proteiner har en mycket god absorptionsförmåga och är avsedda för människor som vill få fördelarna med proteiner. Utan att deras ursprung har animaliskt ursprung. De är rika på grenade och grenade aminosyror såväl som andra proteiner.

ProteinpulverAlla dessa näringsämnen är viktiga för som proteiner det låter på ett speciellt sätt. Inte bara är de en avgörande del av hud, hår, ben, blod eller brosk. Men de bränner också produktionen av enzymer, hormoner, hemoglobin, antikroppar. Proteinerna spelar en roll avgörande.

Det finns ingen allmän konsensus om hur mycket protein som finns i kosten. Men de flesta experter placerar den på cirka 15% av den totala. Det betyder att för varje kilo kroppsvikt bör vi konsumera minst 0,8 gram protein per dag. Vilket innebär att i genomsnitt cirka 56 gram per dag för män och cirka 46 för kvinnor . De flesta människor konsumerar den mängd protein som behövs genom den vanliga kosten. Utan att behöva tillgripa någon form av tillägg. I själva verket är problemet. I många fall bara det motsatta, människor som äter för mycket protein. Vilket innebär att de äter några grönsaker, lite fiber.

Lämna ett svar